sarahwithlove

Dax för kryssning!!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här med en kopp te. Ska snart hoppa in i duschen. 12.30 går bussen till Birka Paradise.
Äntligen är det dax att åka coh se Date. Tjoho, även om det nästan bara kommer vara russin så finns det iallafall ögongodis på scenen, Peter Svensson haha. Ska lyssna på bra musik och dreggla lite och naturligvis dricka en och en annan Mojito ;)


With love// Sarah 

Jadå

Kategori: Allmänt

Idag (eller snarare igår) har jag städat lite, sett Tjenare Kungen som jag lånade av Emma, den var riktigt bra konstigt att jag inte sett den tidigare. Sen gick jag ut på stan för att träffa Emma & Lovisa förlåt L, trodde du va sur på mig men det verkade det inte som, säger jag något som sårar så måste du säga till mig direkt så jag slutar.) Så vi gick runt lite sen gick vi till Johanssons och fikade, jag och Emma iaf, Lovisa gick och klippte sig men kom till fiket sen.

När jag kom hem igen diskade jag sen kom Ulrika hem och då gick vi till coop sen till solariumet och pressade. Synd bara att jag bara ser skitig ut eftersom jag är brunett (om man ska lyssna på Anna Anka, vilket nog ingen gör, inte många iallafall haha.) Måste ju vara snygg till söndag ;)

Date släppte ju ny skiva i onsdags också (27/1) så fick hem den i brevlådan samma dag. Den spelas flitigt nu kan jag säga, grymt bra. Och ja jag lyssnar på dansband och är stolt över det, så sluta mobba mig hahahaha.
Längtar till söndag då jag ska få se dom live på Birka Paradise. En chans att se snyggingen Peter på scenen också, som sagt ögongodis gillas haha.


With love// Sarah

Frustrerad

Kategori: Allmänt

Först och främst är jag så frustrerad över att jag träffade en otroligt snygg & trevlig kille på Sventas i Sala i lördags. Naturligtvis gick jag fram och började snacka med honom och sa hur snygg jag tyckte han var för det är ingen som behövs hållas hemligt ;)
Men så ville jag ha hans nummer och märkte då att jag hade mobilen kvar hos Emma. FAN!!! Men han tog mitt nummer men har ju inte hört av sig än så väntar med spänning. Det jobbigaste är att jag inte kommer ihåg hans namn. Även att jag inte kände igen honom då han var en 88:a från Sala precis som jag. Konstigt hur jag kunnat missa en snygg kille i Sala, med tanke på att dom är riktigt sällsynta.

Sen för det andra är jag frustrerad på falska, fega människor som ena stunden är jättetrevliga och tycker en sak. Sen ändrar dom sig helt plötsligt och snackar skit bakom ryggen på en. Menar har man problem med mig kan man ta det med mig personligen. Men är man inte vuxen nog att ta upp problemen med personen i fråga är man ju inte värd att ens bry sig om för huvud taget.
Menar jag tvingar inte folk att tycka om mig, jag är den jag är och det är jag stolt över. Har man problem med att jag är ärlig och att jag syns och hörs så behöver man inte umgås med mig. Men man förtjänar inte att bli utfryst utan att få en förklaring först. MEnar jag tycker inte om alla, speciellt vet jag på ett håll att det är väldigt ömsesidigt att man inte tycker om varann.

Tänker inte göra någon stor sak av det här mycket för att en av dom personerna som betyder mest för mig inte ska behöva hamna emellan och bli sårad. Hoppas verkligen inte att du får skit för mitt tillfälliga lilla utbrott här. 
Men får jag tillfälle kommer jag konfrontera dom som sårat mig. Jag är ju inte den som håller tyst. Och om orsaken att man inte tycker om mig är att jag syns och hörs blir jag bara glad, för då är jag verkligen mig själv.
Sen vill jag ju jobba framför en publik så jag ska utnyttja dom egenskaperna jag har. Är inte en "typisk svensk" som nöjer mig med att gå till ett jobb där man för varje dag dör mer och mer inombords för att sen komma hem, äter, kollar tv sen går å sover. Att man gnäller om hur tråkigt liv man har men aldrig gör något åt saken. Så kul att man blir hatad för att man är en av dom som försöker göra något i sitt liv. Men hellre hatad av andra än att hata sig själv resten av livet.
 
Risken är ju att jag börjar synas och höras lite extra bara för att provocera.
Men ska förska bete mig vuxet och vändra andra kinden till. Men bara så ni vet. Har man sårat mig på ett eller annat sätt kan man aldrig räkna med att kunna komma tillbaka till mig, jag förlåter inte lätt. Kul bara att man får skit för att man varit ärlig.. Är det inte värre att ljuga??

Jag är stolt, högljudd, har ett bra ego och gillar att synsas.. Live with it!!!!!



With love// Sarah

Vin & stand up

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det att gå till Emma och dricka lite rödvin och kolla på stand up sen går vi nog till Norrmanska. Låter som en perfekt lördag för mig så här innan löningen.
Ok hade väl varit ännu bättre att se stand up live istället. Eller ännu bättre, få uppträda själv haha.

Men nu är det snart dax iallafall. Har längtat sen onsdags och suktat efter mitt vin som står i bokhyllan. Det ska smaka riktigt gott ikväll iallafall.


Hoppas ni också får en trevlig kväll.


PS: Måste bara säga att jag igår kollade på Step Up 2 The Streets igen. Var ett tag sen sist. Den är så grymt bra. Danserna är så snygga så dom inte kan beskrivas. Får gåshud av att se dansen i slutet. Och sen är ju inte Robert Hoffman fy skam direkt heller haha ;)


With love// Sarah

Varför klaga på svenska komiker?

Kategori: Allmänt

Nu kommer jag skriva om mina egna åsikter när det gäller svenska komiker så ni som inte har ett dugg intresse av det kan sluta läsa redan nu.

Jag har det senaste halvåret blivit mer och mer intresserad av svensk stand-up komik och även andra projekt stand-up komiker sysslar med. Har ju mina personliga favoriter vilka är Thomas Järvheden, Magnus Betnér & Johan Glans.

Orsaken att jag skriver detta i bloggen är att jag måste få ut mina funderingar över varför folk klagar, stämmer och mordhotar just denna grupp människor. Dom gör bara sitt jobb som alla andra. Bara det att dessa människor måste ha det roligaste jobbet som finns, skulle vara mitt drömjobb ska jag säga om jag hade den talangen skulle jag verkligen utnyttja den.
Undrar om folk sitter hemma och väntar på att någon ska säga något kränkande, dom sitter väl redan framför teven med färdigifyllda stämningslappar, det dom väntar på är att skriva orsaken varför dom vill stämma just denna person.
Eller så är man helt enkelt bara väldigt överkänslig. Då har jag en riktigt enkel lösning.. kolla inte på stand-up komik. Tar du illa upp och/eller saknar humor ge helt enkelt fan i att titta på folk som kan va provocerande och duktiga på att tänja lite på gränserna och låt oss som uppskattar sådant få skratta åt det helt enkelt.

Även det där när folk kommenterar att en komiker suger eller är tråkig etc kan jag irritera mig på. Visst bra att folk säger vad dom tycker, men att bara skriva att någon suger är väl lite väl onödigt. Har man inga starka argument om varför man tycker att en person är tråkig eller dålig så behöver man inte skriva alls. Tyvärr är det allt för många vars intellekt inte kan andra ord än just suga, fitta, kuk osv. Tycker riktigt synd om dom, kan inte ha det lätt här i livet. Undrar om dom säger likadant på jobbet eller när dom väl får ett jobb. "Nej jag vill fan inte göra denna rapporten, den duger.." Skulle inte tro det för då får man troligtvis sparken rätt fort.
Nu är det ju så att jag använder otroligt mycket dåliga ord själv men inte i allvarliga situationer då man ska kommentera, argumentera osv.
Så har man inget snällt att säga eller inte kan argumentera varför man tycker något/någon är dålig så behöver man inte säga något alls tycker jag.

Sen det där med att folk kan sitta och skratta åt skämt så länge man själv inte berörs av skämten är ju bara löjligt tycker jag. Ta tex svenskar som skrattar åt invandrarskämt men så fort det börjar drivas om svenskar blir det inte lika kul längre, lättare att skratta åt andra än sig själv. Jag tycker personligen att det nästan är roligast med igenkänningskomik. Där man verkligen känner igen sig. Finns inget härligare än att kunna skratta åt sig själv, har inte alltid kunnat gjort det. Men från den dagen jag slutade skämmas för allt och började bjuda på mig själv och kunna skratta åt mina egna tabbar så mår jag otroligt mycket bättre. Det är verkligen en bra terapi för själen, att vara nöjd med sig själv och skratta om man gör fel, blir mycket mindre pinsamt på en gång ska jag säga.

Det där med att stämma komiker för att dom säger något man tyckte var lite olämpligt är väl riktigt långsökt? Inte är det någon som stämmer en politiker för att han ljuger folket rakt upp i ansiktet hela tiden? Det är väl ändå lite allvarligare iallafall? Eftersom det är dom som styr landet tänkte jag. En komiker står ju på en scen och uppträder. Dom sköter iallafall sitt jobb till skillnad från politikerna.
Därför jag har ett starkt intresse för stand-up komiken eftersom dom är de ända som faktiskt säger det dom flesta tänker. Säger vad dom tycker och tänker och det är helt underbart, behövs flera sådana människor.

Hoppas jag lyckas bli inflytesrik i framtiden och hoppas att jag fortfarande har viljan att framföra mina åsikter, för tro mig jag har många.


Nu kommer bilder på mina tre personliga favoriter. Finns många talanfulla komiker. Men just dom här tre har fångat mitt intresse. Dom som alltid lyckas fånga mig i deras uppträdanden.
Orsaken till texterna under bilderna är för att jag vill visa att det inte är så svårt att argumentera varför man tycker att någon/ något är bra respektive dåligt.



Järvheden är den bästa komiker enlig mig
pga att han är så bred i sina uppträdande när han
blandar att skämta om stora & små saker samt att han i ena
stunden skämtar om en helt oväsentlig sak sne helt plötslig blandar
in allvar.
Gäller både i hans stand-up och låtar. Minspelet & gesterna hjälper
också till mycket.Han tar även upp väldigt orginella ämnen i sin komik
vilket gör att han sticker ut lite från resten av komikerna.



Den näst bästa komikern enlig mig är Betnér. Det är mycket för
han är så ärlig och verkligen säger vad han tycker och tänker.
Man skrattar igentligen inte oftast för att han är rolig, utan för att han verkligen
vågar ta upp allvarliga diskussioner, sådana diskussioner ingen annan vågar
tala högt om. Tar upp dom på ett sarkastiskt sätt. En människa som verkligen
vågar stå för vad han tycker.



På en tredje plats kommer då Johan Glans. Han är bara så otroligt
söt där han står på scenen med sin pojklook. Jag skrattar jämt åt honom vare sig det är
stand-up, Parlamentet eller Kvarteret Skatan. Han är den komikern som jag tycker är
bäst bland dom mer agerande komikerna, dvs dom som även gör komiska sketcher.
Känns som den lite mer nervösa lilla bortkommna killen, men han är ju bara så skön.



With love// Sarah 

Känns tungt

Kategori: Allmänt

Nu känns det verkligen tungt. Det är nu jag har förstått att du åkt ifrån mig. Visste att det skulle göra ont va ju förberedd på det. Men det är nu det gör ont. När man fått ett samtal och dina sms.
Kommer sakna dig otroligt mycket gumman. Vi har upplevt mycket tillsammans under dessa år vi känt varann älskar verkligen dig och jag hoppas att du verkligen vet det trots att jag varit så dålig på att höra av mig. Att jag inte hann säga hejdå till dig innan du åkte också känns bara ännu tyngre, hade velat krama dig. Istället får jag sitta i min ensamhet och sakna dig. Längtar tills du kan komma till Sverige igen och hälsa på då ska jag ge dig en riktig kram och inte släppa dig på ett tag.

Men trots att det gör så ont är jag så glad för din skull. Att du verkligen tog chansen att åka till Australien och plugga i 2,5 år det kommer verkligen bli ditt livs upplevelse. Beundrar dig så mycket för ditt mod. Du är den starkaste person jag känner, så osjälvisk, varm och det är verkligen omöjligt att inte älska dig.
Nu är du på andra sidan jordklotet men tur att det finns internet säger jag bara. Facebook, msn & Skype kommer verkligen vara en räddning under denna tid.

Hoppas du får en underbar tid där nere och träffar massa härliga människor som verkligen inser hur underbar du är.
Du är stark och en så bra förebild för din familj, dina vänner och speciellt dina syskon kan verkligen se upp till dig.

Ha det bäst och ta vara på den här tiden nu för den kommer säkert bli det bästa du gjort i hela ditt liv.
Älskar dig av hela mitt hjärta vännen. Ta hand om dig så ses vi. PUSSSSSSSSSSSSSSSSS

Min älskade vän Emelie som har åkt till Australien för att plugga.


With love// Sarah

Nyårsafton 2009

Kategori: Allmänt

Det var meningen att jag, Ulrika och Emma skulle åka till Uppsala för att fira nyår. Men dagen blev inte riktigt som vi tänkte.

Började med att Emma kom över till mig och Ulrika för att äta med oss innan vi skulle ta bussen till Uppsala. När Emma tog av sig skorna kunde jag inte sluta skratta för hon hade ett hål i strumpan så stortån stack ut. Det va där oturen började.
Sen gick vi till Coop för att köpa lite saker och Emma skulle köpa nya strumpor för hon orkade inte gå hem för att hämta ett par nya. Sen skulle vi gå och köpa mat på en pizzeria. Men det fanns inget ställe i hela Sala som var öppet (ok Victoria hade tydligen varit det hörde vi sen, det ända stället vi inte kollade fast Emma föreslog det). Så det blev att gå tillbaka till Coop för att köpa ett par biffar istället. Sen kom Emma på att hon inte hade nåot örhänge så hon gick hem ändå för att hämta ett så hon hade ju köpt strumpor i onödan.



Sen lagade vi mat, gjorde ordning oss det sista sen var det bråttom till bussen. När vi väl kom till hållplatsen så var klockan så mycket så vi insåg att vi hade missat bussen. Då tog vi oss till tågstationen i hoppet om att ett tåg skulle gå men inte hade vi sån tur heller. Nästa buss skulle inte gå förrän om 2h heller. Så vi fick strunta i Uppsala för vi hade kommit dit på tok försent i så fall. Så vi satt kvar på tågstationen med våra fina partyhattar å masker och knäckte en cider innan vi skulle dra till Lovisa och Tommy för att fira nyåret i Sala istället. Vi hade riktigt kul med våra partyhattar och tutor och hela partysetet vi hade.



Sen när vi kom till Lovisa och Tommy drack vi lite där och dom bjöd på chips, kex och dip. Sen skulle vi dra vidare till en annan fest men det blev bara jag och Emma som drog dit. Där träffade vi Patrik, Elin och några till och det var där vi firade tolvslaget.

Sen drog jag och Emma vidare till ytterligare en fest men där blev vi inte långvariga eftersom han som ägde lägenheten skickade hem alla. Så det slutade med att vi hamnade hemma hos Emma. Sen kom jag inte hem förrän i 6 tiden så det blev en riktigt lång dag.
Den blev ju inte riktigt som vi tänkt oss eftersom vi fastnade kvar i Sala iallafall men jag hade en riktigt trevlig kväll iallafall.
Men allt som allt så skyller vi allt på emmas strumpa, det var där oturen startade haha.

Hoppas alla hade en jättetrevlig kväll.



(detta är en bild jag hittat på google)

With love/ Sarah